середу, 2 січня 2019 р.

Ігри на 2019 Новий рік 



Дитячий Новий рік обов’язково повинен бути наповнений шумом і сміхом. Тому наша бібліотека підготувала для Вас цілий список веселих ігр для Вашої родини. Відмічайте у коментарях в яку саме грали та чи сподобалася Вашій дитині!)

Гра «Ошатна ялинка».

Щоб зіграти в цю гру необхідно дві невеликі ялинки, коробка з кульками та гірляндами. Учасники діляться на дві команди, засікається час і, гравці дістають з коробки новорічні атрибути прикрашають свою ялинку. Та команда, яка швидше і красивіше нарядити ялинку – виграє. Замість новорічних іграшок можна використовувати сувеніри та свічки у вигляді свині. Для сім’ї, яка зібрала за столом різні покоління домочадців, ця гра буде особливо цікавою, адже можна розділитися на команди за віком.

Гра «Чарівна казка».

Для сім’ї з маленькими дітьми підійде гра з казок. Можна взяти будь-яку загальновідому казку, наприклад, «Курочка ряба» або «Ріпка». Ролі розподіляються між гостями. Ведучий розповідає казку, а герої,які в ній згадуються, показують характерні рухи і видають певні звуки (півень кукурікає, дерево шумить).

Гра «Парні тварини».

Кожному гостю загадується одна з тварин – собака, кіт, корова чи овечка. Головне, щоб одне і те ж тварина було загадано двом учасникам. По команді ведучого всі грають одночасно повинні видавати звуки, які видає задане їм тварина. Перемагає той, хто першим в цьому шумі відшукає свою пару, тобто собаку, кота, корову або овечку. Для родини, до якої прийшли гості, можна розширити список тварин.

Гра «Все на маскарад!».

Вам знадобиться містка сумка, яка наповнюється одягом. Одяг може бути сама різна, чим яскравіше і незвичайніше вона буде, тим цікавіше буде грати. Це може бути мамине плаття, дідусів костюм, панчохи, білизна, смішні головні убори і ефектні палантини. Одяг потрібно покласти в сумку. Звучить музика, і всі гравці, пританцьовуючи, передають по колу сумку з речами. Раптово мелодиязамолкает. Той, у кого в руках залишилася сумка, витягує з неї перший-ліпший предмет одягу і одягає його. Гра припиняється тоді, коли весь одяг буде розібрана. Ця гра просто створена для того, щоб піднімати настрій, адже випадково витягнуті речі можуть зовсім не підходити учаснику, так папі може дістатися бабусин халат, а дідусеві смішні шорти онука. Для сім’ї, в якій є музиканти, музику можна грати на музичному інструменті.

Гра «Творчість».

У цій грі всі гості зможуть блиснути своїми творчими здібностями, а для родини, в якій творчості приділяється особлива увага, ця гра – справжня знахідка.Кожному гравцеві по черзі передаетсякоробочка з папірцями, на яких написані слова, пов’язані із Новим роком, наприклад «Дід Мороз», «ялинка», «сніговик». Коли учасник витягує папірець, то повинен розповісти вірш, загадати загадку або заспівати пісню, в якій згадується дане слово. Після цього мішечок передається наступному гравцеві. Вітаються смішні пісеньки власного виробництва.

Гра «Хто це?».

Щоб зіграти в цю гру Вам знадобляться теплі рукавиці і щільний шарф. Учаснику зав’язують очі шарфом, а на руки одягають рукавиці. Після цього будь-який з гостей підходить до нього, учасник обмацує його руками в рукавицях, намагаючись вгадати, хто це. Веселіше ігри для сім’ї важко придумати, адже навіть родичів складно буде вгадати, коли на руках теплі рукавиці!

Гра «Разрисуйка».

Ця гра буде особливо цікава для сім’ї, де є діти. Учасники діляться на пари – дорослий і дитина. Дитині даються пензлики і фарби. По команді починає звучати музика, і дитина починає малювати на обличчі дорослого. Завдання малюка полягає в тому, щоб намалювати саме смішне і веселе обличчя. Це може бути як особа казкового героя, так персонаж мультфільму або навіть кумедна мордочка тварини, наприклад, собаки. Потім всі члени сім’ї голосуванням обирають самыесмешные і интересныетворения. Художник і його модель» нагороджується солодким призом. Ця гра особливо цікава для дітей, адже така можливість розмалювати обличчя батьків їм видається рідко.

Гра «Мандариновий рай».

Ігри бувають не тільки цікавими, але й дуже смачними. Для гри необхідно розділитися на дві команди. У кожної команди має бути ложка, порожня тарілка і тарілка з мандаринами. Тарілки ставляться на відстані 3 – 4 метрів від команди. За сигналом учасник від кожної команди біжить до тарілки і з допомогою ложки, але без допомоги рук несе мандарин до своєї команди, передає наступному учаснику, який несе мандарин в порожню тарілку. Так продовжується до тих пір, поки всі мандарини не перекочують в іншу тарілку. Море сміху та позитивних емоцій Вам забезпечено!По закінченню конкурсу мандарини можна дружно з’їсти. Для дітей можна підготувати солодкі подарунки або смішні сувеніри.

Гра «Олівцеві бігуни».

Вам знадобляться олівці, мотузки довжиною 2 – 3 метри і маленькі сувеніри. До одного кінця мотузки прив’язується олівець, а до іншого сувенір. Учасники сідають на підлогу і за сигналом починають намотувати мотузку на олівець. Той, хто перший зміг дістати сувенір, виграє. Для сім’ї з малюками замість сувенір можна прив’язувати смішні сюрпризи.

Гра «Новорічна гірлянда».

Для сім’ї веде активний спосіб життя ігри на Новий рік можуть носити спортивний характер. Такі ігри заряджають позитивом та веселим настроєм. Познайомимося з однією з них. Для гри Вам знадобляться яскраві ялинкові кульки за кількістю учасників. Гравці діляться на дві команди. Кульки кладуться в рівній кількості на відстані 3 – 4 метри від команд. Дочекавшись сигналу, по одному учаснику від кожної команди біжать до кульок, беруть один, піднімають руку з кулькою вгору і біжать назад. Наступний учасник береться за талію першого і вони гусячим кроком йдуть до кульок. Коли і у другого гравця буде в руках кульку, вони удвох біжать назад, але не расцепляются. Рука з кулькою повинна бути піднята вгору. Так продовжується, поки всі гравці в команді не отримають свою кулю. Чия команда з’єдналася в новорічну гірлянду швидше, та і перемогла. Ця гра буде веселіше для сім’ї, яка на свято чекає багато гостей, адже чим довше вийде новорічна гірлянда, тим гучніше і радісніше буде навколо.

Гра «Мрії збуваються».

Для сім’ї дуже важливо розділяти мрії і прагнення один одного. А коли ж ще мріяти, як не в новорічну ніч? А щоб мрії неодмінно збулися, можна загадати їх незвичайним способом. Вам знадобляться надуті гелеві кульки за кількістю учасників, і записочки, які кожен член сім’ї пише самостійно. У посланнях повинна бути вказана Ваша найзаповітніша мрія, яка неодмінно повинна здійснитися в 2019 році. Малюки можуть намалювати смішні картинки. Записочки прив’язують до кульок і відпускають в небо. Поки кульки піднімаються, можна співати веселі новорічні пісеньки, вихваляти наступаючий рік, який неодмінно принесе успіх для сім’ї та близьких Вам людей.

Гра «Снігова людина».

Для гри знадобляться 2 великих мішка для сміття, надуті повітряні кулі. Учасники діляться на дві команди. По одній людині з кожної команди залазить в мішок. За сигналом інші учасники засовують до нього в мішок повітряні кулі, що символізують сніжки. Виграє та команда, яка більше «сніжків» покладе в мішок. В процесі гра кулі можуть лопатися, що тільки піднімає настрій.

Гра «Снігопад».

Як же проводити ігри на Новий рік без снігу? А так як в будинку сніг не йде, то можна придумати самим. Мішуру різної довжини одним кінцем кріплять до стелі, а до іншого кінця прив’язують паперові сніжинки. Учасникам зав’язують очі щільним шарфом. Виграє той, хто із зав’язаними очима збере більше сніжинок. Гра призначена для дітей різного віку, тому потрібно стежити за довжиною мішури, щоб міг дістати і найменший учасник.

Гра «Спритні зайченята».

Для гри Вам знадобиться два качана свіжої капусти і обідки з заячими вушками за кількістю граючих. Учасники діляться на дві команди. На деякій відстані від команд ставляться качани капусти. Кожен гравець одягає обідок з вушками. Під веселу музику перші учасники, стрибаючи, як зайченята, добираються до качанів, знімають капустяний листок і, стрибаючи, повертаються до своїх команд. Потім те ж повторює і другий учасник. Так продовжується до тих пір, поки всі листи не будуть відокремлені від качана. Перемагає та команда, яка швидше впорається.

Гра «Приходьте на обід».

Діти діляться на команди. Кожній команді видається ручка і альбомний аркуш. За невеликий проміжок часу (5 – 10 хвилин) учасники повинні написати меню на новий рік. Але меню не просте, а чарівне! Назви страв повинна починатися на певну букву: «Н» — Новий рік, «С»- свиня –господиня року, «М» — Дід Мороз, «Г» — гірлянда. Виграє та команда, де меню буде більш різноманітним. Для дітей постарше можна додавати більш складні літери.

Гра «Зріж цукерку».

Ця гра підійде для дітей старшого віку. Довгі нитки кріпляться одним кінцем до стелі, а до другого прив’язують цукерка. Учаснику зав’язують очі щільним шарфом. За сигналом гравець з зав’язаними очима повинен зрізати ножицями якомога більше висять цукерок. Виграє той, у кого «урожай» солодкого буде більше. Ця гра подарує море радості, адже так цікаво спостерігати, які смішні кульбіти буде виробляти учасник, намагаючись зрізати цукерку.

Гра «Творці».

Дітям дуже подобається веселитися і бігати на вулиці. Так чому б не поєднати ігри на Новий рік з прогулянками? Це приносить багато користі і радості для дітей. Щоб грати в гру «Творці» потрібно розділити на команди. Ведучий називає будь-яку букву, а діти повинні зліпити з снігу фігуру, яка починається на загадану букву. Є тільки одна умова: зліплений предмет повинен за тематикою підходити до Нового року. Це може бути Снігуронька, Свинка, великий мандарин або величезна цукерка. Тут головне проявити фантазію і кмітливість. Цю гру можна використовувати для сім’ї, для корпоративу, адже всі дорослі хоча б раз у році мріють побути дітьми.

Гра «Хоровод».

Ігри на Новий рік обов’язково повинні включати в себе пісні та хороводи. Всі учасники стають навколо ялинки, утворюючи коло. Гравці співають відому новорічну пісеньку, наприклад, «У лісі народилася ялиночка…», і водять хоровод. За сигналом ведучого співати вголос припиняють, але співають про себе. Потім ведучий знову дає сигнал, гравці продовжують співати вголос. Той, хто збився, співає невпопад – залишає хоровод. Так продовжується до тих пір, поки в хороводі не залишаться самі уважні. Вони-то і отримують солодкі подарунки. У цій грі можна використовувати будь-які смішні пісеньки для дітей, головне, щоб всі учасники знали текст напам’ять.

Гра «Мій будиночок».

Ця гра підійде для дітей дошкільного віку. Частина дітей ділять на пари – це будиночки. А частина дітей бігає навколо будиночків під веселу музику. Коли музика обривається, кожна дитина повинна зайняти один будиночок. Той, хто не встиг, покидає гру. Перемагає найспритніший і моторний учасник. Головне правило полягає в тому, щоб гравців завжди було більше, ніж будиночків. Особливо цікава ця гра буде для дітей з батьками. Батьки можуть зображати будиночки.

Гра «Говори навпаки!».

Це дуже весела гра, яка сподобається дітям різного віку. Ведучий задає питання. Учасники повинні відповісти на запитання, але не правильно, а навпаки. Запитання можуть бути найрізноманітніші. Наприклад, «Сніг білого кольору?» (ні, варіанти відповідей: червоний, зелений), «Новий рік відзначають влітку?» (так, у липні, серпні), «Снігуронька внучка Діда Мороза?» (ні, сестра, бабуся). Цю гру можна використовувати і для родини, так як питання можуть відрізнятися складністю і тематикою. Вибух позитивних емоцій Вам забезпечений.

Гра «Сніговик».

Щоб грати в цю гру потрібно розділитися на пари. Діти сідають за стіл і обіймають один одного так, щоб у одного гравця вільної була ліва рука, а в іншого права. На стіл кладеться м’який пластилін різних кольорів. Кожна пара повинна зліпити сніговика, використовуючи тільки дві вільні руки. Перемогу отримають ті учасники, які сліплять швидше і красивіше інших. Замість сніговика можна ліпити ялинку, Діда Мороза чи новорічну кульку. Для дітей що старші рекомендується використовувати ще декор для прикраси фігурок і смішні аксесуари.

Гра «найвлучніший».

У цій грі всі учасники зможуть похвалитися своєю влучністю. Для цього потрібна кошик для білизни, і скачані з газети кульки. Кошика встановлюють на 2 метри від учасників. Діти по черзі кидають кульки в кошик. Виграють ті, хто виявився влучним! Для дітей шкільного віку кошик можна відсунути на відстані 3 – 4 метрів.

Гра «Все на кастинг!».

Вам знадобиться багато новорічної мішури і аксесуарів для наряду. Дітям роздаються ролі, і за сигналом, вони повинні прикрасити себе і представити задану роль. Це може бути хитрий Дід Мороз, щаслива Баба Яга, найбільша новорічна куля, примхливий Сніговик, загалом все, що тільки можна придумати. Персонажі вийдуть смішні і комічні, так що веселощі Вам забезпечено.

Гра «Хто ходив?»

Для дітей ігри на Новий рік 2019 можуть бути не тільки веселими, але і змістовними. Так для дітей дошкільного віку підійде гра «Хто ходив?». На снігу ведучий заздалегідь залишає сліди різними предметами, а малюки вгадують, що це за предмет. Предмети можуть бути самі різні: праска, пляшка, долоню папи, слід туфлі, каструля. Найменшим можна полегшити завдання і показати предмети, щоб вони зіставили предмет і його слід. Іноді навіть самий впізнаваний предмет може залишити на снігу такий химерний слід, що гадати доведеться довго. Смішні припущення змусять посміятися від душі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Бібліотекарі разом з читачами приєдналися до Всеукраїнської тихої акції «Ангели пам’яті».  Традиційно паперовими янголами вшанували героїв Н...