вівторок, 8 січня 2019 р.


Веб - Челендж "Вмію сам - навчу тебе!"
Як спростити роботу за комп’ютером: 10 лайфхаків
Всі ми проводимо за комп’ютером більшу частину нашого дня, тому пропонуємо вам кілька лайфхаків, які допоможуть заощадити хоча б маленьку частину часу.

1.  Відновлення закритої вкладки в браузері
Якщо ви випадково закрили потрібну вам вкладку, відновити її можна одночасним натисканням на кнопки Ctrl + Shift + Т.

2.          Рухати курсором без мишки
Перший лайфхак полягає в тому, що комбінація Ctrl + Backspace стирає слово, перед яким стоїть курсор. А щоб швидко перемістити курсор, не використовуючи мишу, затисніть Ctrl і задайте напрямок клавішами зі стрілками.

3.          Пропустити неінформативний початок  відео
За статистикою, перші 30% будь-якого відео на YouTube ми пропускаємо, тому що там заховані реклама і вступна частина, яка несе в собі мало корисної інформації. Тому просто затисніть клавішу «3» і відео відразу перемотається на 30% вперед.

4.          Виділення URL-адреси
Поєднання клавіш Ctrl + L виділить весь URL адресного рядка в Chrome. Дальше можете натискати Backspace і все стерти, або ж копіювати, натиснувши одночасно клавіші Ctrl + C.

5.          Перемикання відкритих вкладок
Натисніть одночасно Alt-Tab, і ви зможете швидко перемикатися між відкритими додатками: наприклад, між Skype, текстовим документом і браузером.

6.          Швидко очистити кеш
Поєднання клавіш CTRL + SHIFT + R очистить кеш, оновить сторінку, прискорить роботу браузера і позбавить жорсткий диск від зайвих матеріалів.

7.           Забрати непотрібні слова з пошуку
При пошуку в Google можна ввести знак «мінус», а потім написати ті слова і значення, які не повинні видаватися в кінцевому результаті. Особливо корисно, якщо шукаєте по іменах або словах з великою кількістю значень.

8.          Знайти сторінку через застаріле посилання
Якщо посилання застаріло і не працює, скопіюйте адресу і закиньте в archive.org, найчастіше у них є збережені копії.

9.          Переглянути збережені паролі
Щоб переглянути збережені паролі, введіть в адресний рядок chrome: //settings/passwords. Знайдіть потрібний аккаунт. Натисніть на нього, після чого на кнопку «Показати».

10.      Швидкий доступ до блокноту
В адресний рядок введіть текст, зображений на фото. З’явиться нова вкладка, де можна швидко записати щось. Рекомендуємо зробити закладку до цієї адреси на панелі обраного. Набраний текст можна зберегти як веб-сторінку.



Якщо маєте якісь доповнення, або знаете інші лайфхаки - пишіть у коментарях, будемо обмінюватись досвідом)))

Немає коментарів:

Дописати коментар

Бібліотекарі разом з читачами приєдналися до Всеукраїнської тихої акції «Ангели пам’яті».  Традиційно паперовими янголами вшанували героїв Н...