понеділок, 27 травня 2019 р.

Віртуальна виставка 
"Новинки дитячої літератури"
Неабияке задоволення приносять нові книги, коли надходять в бібліотеку. 
Кожна нова книжка – це завжди подія та нове знайомство. 
А, коли нові книжечки отримують користувачі дитячої бібліотеки, то це подвійне задоволення.
 Веселі, цікаві та корисні книги допоможуть юним читачам урізноманітнити своє дозвілля.
 Шановні читачі, переконайтеся самі, що кожен з вас знайде собі захоплюючу, нову книгу для читання у нашій бібліотеці.


Штанко К. Дракони, вперед!: Повість. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018. – 272 с.                            Київський школяр, захопившись біологією, випадково вирощує... дракона, який круто змінює його звичне життя... Ця феєрична казка є певною мірою і детективом, і пародією на детектив. Тут і легке фентезі, і дитяча «бондіана», і багато пізнавальних моментів. Це перша повість визначної української ілюстраторки Катерини Штанко.


          Ярош В. Три горішки для Сашка: повість. – К.:                  Фонтан казок, 2019. – 264 с.
 Дев’ятирічний Сашко — син олігарха. У нього є все, про що тільки може мріяти дитина, ба навіть набагато більше. Але дорослі ігри в аристократизм, якими так переймаються батьки, для Сашка відверто нудні, а матеріальні цінності не можуть замінити цінностей справжніх — насамперед світлої, щирої й безкорисливої дружби. І так триває доти, доки в Сашковому житті не з’являється… Сантиметрик! Хто він: маленький чарівник, який може виконувати бажання, чи уявний друг, Сашкове «друге я»? Вирішувати тобі, юний читачу — тим паче, що з появою Сантиметрика має шанс докорінно змінитися не лише Сашкове життя, а й твоє.

Ліндгрен А. Детектив Блюмквіст здобуває славу: кн. 1.  - К.: Рідна мова, 2017. - 232 с. 

«Детектив Блюмквіст здобуває славу» — книга перша, в якій відбувається знайомство читача з головним героєм, хлопчаком на ім’я Каллє. З самого дитинства юнак мріє про долю справжнісінького детектива. Його дитячі думки постійно наповнені мріями про розплутування складних справ та про переслідування лихих злочинців. Але не все так просто. Каллє мешкає у малесенькому містечку, де самий страшний злочин — це коли Фредрік, місцевий забіяка і п’яничка, заграбастає до своїх рук декілька дрібних монет. Та якось одного дня містом пішли розмови про дивного незнайомця Еймара, що постійно шукає в газетах якісь новини, насвистуючи при цьому загадкову мелодію. А особливо людські розмови точилися навколо предмета з кишені чолов’яги, що був справжнісінькою відмичкою. І тут за справу береться детектив-початківець Калле Блюмквіст.
                                     

  Шрут П. Шкарпетожерки. - Х.:ВД "ШКОЛА", 2017. - 232 с.

 Якщо у вас «випадково» загубилася одна шкарпетка - можете не гаяти часу, марно шукаючи її по всіх закутках. Гадаєте, що вона просто загубилася десь серед випраних речей? Чи, можливо, вітер ненароком зірвав її із сушильної мотузки? Може, й так... Проте найчастіше за цим стоять… шкарпеткожери! Ці таємничі істоти живуть у кожній оселі й завжди цуплять та їдять лише одну шкарпетку з пари. Ви заінтриговані? Тоді мерщій розгортайте книгу, адже з неї ви дізнаєтеся про шкарпеткожерів усе, «про що хотіли б знати, але не наважувалися спитати»! Для дітей середнього шкільного віку.


Малик  Г. Незвичайні пригоди Алі: повість у трьох книгах. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018. – 224 с.

Герої популярної трилогії «Незвичайні пригоди Алі», яку написала улюблена казкарка української малечі Галина Малик, допоможуть тобі зрозуміти, що все-все на світі залежить від кожного з нас. А найбільше від нас залежить наше майбутнє! І тому дуже важливо доводити усі справи до кінця і, подібно до дівчинки Алі, відважно боротися з брехливими обіцянками-цяцянками та іншими сяк-таками. Адже через невиконані обіцянки наше майбутнє може перетворитися на мильну бульбашку...


Дерманський С. Мері: повість. - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018. – 192 с.

Сім'ю Ковальчуків важко назвати якоюсь особливою. Мама, тато, двоє діток. Щоправда, старший син, Андрійко, й досі не розмовляє. Принаймні, у цьому впевнені всі, хто його знає. А меншій, Марійці, бракує друзів і батьківської уваги. В татка на роботі все летить шкереберть, а мама просто хоче, щоб усе було добре. Звичайна сім'я, звичайне життя… І ось одного дня довкола починають коїтися дуже дивні речі. І що далі, то дивніші й небезпечніші. Може б, усе якось владналося, якби, наче сніг на голову, на них не звалилася бігова лошиця Мері, а за нею криничник Мефодій і підступний пан Вихиляс..


Кузякін К. Кожен може поцілувати принцесу: казка. – Х.: Віват, 2018. – 78 с.

Оце так дівчисько з палацу! Чого тільки не спадало на думку Принцесі! Зробити ремонт у замку, побувати на рибалці, пошукати ананаси на березі, стати письменницею – батьки просто за голову хапаються від витівок улюбленої доньки. Ця прекрасна казка здивує читачів дотепним гумором і оригінальним сюжетом

Ліндгрен А. Пеппі Довгапанчоха сідає на корабель: повість. – К.: РІДНА МОВА, 2018. – 112 с.

 Це продовження пригод рудої фантазерки та її друзів Томмі й Аніки. Цього разу ти дізнаєшся, як дивовижно Пеппі ходила по крамницях і до школи, як діти опинилися на безлюдному острові, як на віллу «Хованка» завітав високий гість та багато інших веселих речей. Адже із Пеппі сумувати ніколи.
 Сухомлинський В. Я розповім вам казку… Філософія для дітей. – Х.: ВД «ШКОЛА», 2018. - 576 с.

Це видання - найповніша на сьогодні збірка творів для дітей  талановитого педагога, чудового вихователя Василя Сухомлинського. Книга, зібрана з усіх доступних наразі джерел, була укладена згідно з авторським баченням структури такого видання та відповідно до реалій сьогодення. Творчий спадок Василя Олександровича буде корисним і цікавим для всіх: учителів, батьків, але передусім - для самих дітей...




Треверс П. Мері Поппінс повертається: казкові повісті. – К.: РІДНА МОВА, 2018. – 384 с.

Казкові повісті про дивовижні пригоди суворої, але справедливої няні Мері Поппінс та її непосидючих вихованців входять. Вона уміє створювати пригоди ні з чого: із звичайнісіньких предметів і за звичайнісіньких умов. Своїх вихованців Поппінс навчила двом найголовнішим в житті речам: умінню бачити казкове в звичайних речах і не боятися будь-яких змін.

Ліндгрен А. Усе про Карлсона, що живе на даху: повісті. – К.: РІДНА МОВА, 2018. – 376 с.

Знамениті повісті Астрід Ліндгрен про Карлсона, що живе на даху, та його вірного друга Малого давно вже завоювали цілий світ неповторним сюжетом, неймовірністю та карколомністю подій, щирим гумором і невичерпною фантазією. Їх розібрано на цитати, екранізовано, а художники змагаються за право якнайвдаліше втілити чудесний письменницький задум. І ось захопливі та веселі історії про дружбу «до міри затовстого» чоловічка з пропелером і звичайного восьмирічного хлопчика зібрано в одній книжці. Її доповнюють яскраві ілюстрації відомого художника Арсена Джанік'яна.


Гюс П. Лінія часу. Візуальна історія світу. – Х.: Віват, 2017. – 80 с.

Щоб дізнатися свою історію не обов'язково читати купу книжок та запам'ятовувати імена королів, дати битв та повалення тронів. Для цього варто погортати цю книгу. Вона стане цікавою як для дитини, бо має безліч неймовірно гарних ілюстрації, так і для батьків, бо має обґрунтовано правдиву історичну інформацію.
Від динозаврів, кельтів, імперій, вікінгів, хрестових походів до Другої світової війни, Кастро, Монро, космічних мандрівок, хіппі, та екологічних проблем.
Книга розбита на століття, що покращує сприйняття інформації.




Від тиранозавра до півня! Велика книга еволюції тварин. – Х.: Віват, 2018. – 39 с.
Чи могли ви будь-коли припустити, що курча має щось спільне з тиранозавром? Виявляється, вони схожі навіть більше, ніж ви можете уявити! А ви запитували себе колись, звідки в слона його дивовижний хобот? Адже це лише кілька прикладів неймовірних сюрпризів, які чекають на читачів цієї книжки! Чи готові ви відкрити для себе приголомшливі секрети еволюції тварин?





Фріт А., Джеймс Е., Мартін Дж. 100 фактів про космос. – К.: Книголав, 2018. – 128 с.
Весела, дотепна та дуже змістовна ця книжка подає відомості про історію вивчення космосу, розташування у Всесвіті Землі, утворення Сонячної системи, дослідження планет роботами тощо. Оперуючи цифрами, використовуючи зрозумілі приклади, «100 фактів про космос» пояснює, що таке гравітація, розповідає про злиття галактик, магнітні бурі та інші явища. Книжка містить цікавинки, про які не дізнаєшся навіть у школі. Скільки сміття на Місяці залишила команда «Аполона-11» після висадки на нього? З чого розпочати колонізацію Марса? Скільки жінок і чоловіків брали участь в польотах за межі Землі? Що робили в космосі плодові мушки й тихоходи?

Володимир, князь київський. – Львів: Ірбіс Комікси, 2018. – 64 с.
Ця книга про Володимира Великого (959-1015), сина князя Святослава та внука княгині Ольги. Нам, українцям, дуже важливо знати про його життя та про його час. Зараз ми всі переживаємо за успіх змін, що відбуваються в нашій країні, проходимо через непрості, але важливі реформи, прагнучи долучитися до спільноти передових країн. Тисячу років тому на нашій землі, центр якої знаходився в Києві, відбувалися такі самі, а можливо, й радикальніші зміни. Внаслідок їх Київська Русь перетворилася на одну з найуспішніших та найавторитетніших країн світу, де дерев’яні будови замінювалися кам’яними, виростали церкви, школи, будувалися дороги. Важливі зміни відбувалися і в духовному житті людей. На чолі цих змін стояв Володимир. Пропонуємо в цікавій формі — у форматі графічного роману — ознайомитися з життям людини, яка провела одні з найуспішніших реформ на українській землі, зрозуміти неординарність та внутрішні переживання цієї доленосної особистості.


Приємного читання

Немає коментарів:

Дописати коментар

Бібліотекарі разом з читачами приєдналися до Всеукраїнської тихої акції «Ангели пам’яті».  Традиційно паперовими янголами вшанували героїв Н...