понеділок, 14 січня 2019 р.

ТОП книг для читання взимку

Вихідні та довгі зимові вечори вимагають різноманітних розваг. Однією з найтихіших і найзатишніших є читання. Закутатися разом у плед, увімкнути вогники на ялинці й зануритися у зимову казку – що може бути ліпше? А вибрати книги для такого релаксу ми вам допоможемо.
Чарльз Діккенс "Різдвяні повісті"

Збірка творів, присвячених темі Різдва та різдвяних свят. Повісті написані в 1840-х роках, але, тим не менше, не втрачають своєї актуальності. "Різдвяні історії" можна перечитувати щороку, усвідомлюючи, що свято - завжди в нас самих, не варто для цього чекати наближення Нового року. Проза Діккенса здатна позбавити від зимової нудьги і додасть святкового духу до повсякденних турбот. 
  

Ульф Старк «Маленька книга про любов»



Тато хлопчика Фреда – на війні. Він живе з мамою, яка багато працює, аби їм вистачало грошей. І дуже сумує за татком. До того ж Фреда спіткали неприємності у школі... Здавалося б, свята безнадійно зіпсовані. Однак диво стається, і Фред отримує і свято, і подарунки, і найголовніше, про що мріє кожна дитина, - любов найрідніших людей.

Ганс Кристіан Андерсен «Снігова Королева»  



Ви давно читали казки?.. Дивовижну історію про Сніговогу Королеву, яку 200 років тому розповів світу Ганс Крістіан Андерсен, читайте і перечитуйте своїм дітям, дітям своїх дітей і самі собі, щоб ще і ще раз переконатись —- ЛЮБОВ ПЕРЕМОЖЕ.
— Каю! Мій любий Каю! Нарешті я тебе знайшла!.. 
Та Кай сидів тихий, непорушний і холодний. 
Тоді Герда заплакала, і її гарячі сльози впали йому на груди. Вони пронизали його до самого серця і розтопили крижану скалку чарівного дзеркала...


Чарльз Діккенс «Різдвяна історія» 



Під час свят, які мають давні традиції, не можна обійтися без традиційних ялинки, вогників, страв і... книг, які стали невід’ємною частиною Різдва. Маю на увазі класику різвяних історій від Чарльза Діккенса. Хто такий скнара Скрудж та як Дух Різдва допоміг йому стати щасливим, мабуть, знають усі. Однак перечитати книгу буде не зайвим, адже післясмак, який залишиться, коли перегорнеться остання сторінка, лише додасть святкового настрою.

Клайв С. Льюїс «Хроніки Нарнії: Лев, Біла відьма та шафа» 



Якщо вам хочеться зими – справжньої, сніжної, казкової, чарівної, - запрошуємо вас у Нарнію. Неймовірний світ цієї країни, вхід до якої ховається за дверцятами шафи, зохопить і дітей, і батьків. Красиві пейзажі, неймовірні фантастичні істоти, відьомські чари, неочікувана доброта хижака і відповідальна місія, покладена на чотирьох нібито звичайних дітлахів, не залишать байдужим нікого.

Роальд Дал "Чарлі і шоколадна фабрика" 

Казково-фантастичний роман валійського (не валірійського!) письменника про пригоди бідного хлопчика Чарлі Бакета на шоколадній фабриці дивакуватого кондитера містера Вонки. І хоча шоколад до роману не додається, солодкий настрій оповіді зачарує під час хуртовини за вікном.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Бібліотекарі разом з читачами приєдналися до Всеукраїнської тихої акції «Ангели пам’яті».  Традиційно паперовими янголами вшанували героїв Н...