вівторок, 5 вересня 2017 р.

Українські видавництва в бібліотеці для дітей: яку книгу варто прочитати




     
Два братики — Гордійчик та Андрійчик їдуть на літній відпочинок до свого дідуся. Одного дня вони разом з дідусем, песиком Хвостиком та козою Ізабеллою вирушають до річки, але несподівано для себе опиняються на Летючому Капелюсі, тобто на НЛО. Але, на щастя, у хлопчиків є тато — військовий льотчик, мама — інтернет-оператор, і... мобільчик... 



Дерманський С. Чудове чудовисько
    У новій захоплюючій повісті Сашка Дерманського розповідається про незвичайне знайомство дівчинки Соні з чудовиськом Чу. За кілька місяців Чу мусить заробити сім подяк від людей, бо інакше його закинуть у Країну жаховиськ. Безліч пригод і небезпек спіткає героїв, але справжня дружба творить справжні дива...

Кокотюха А. Таємниця зміїної голови 
Шукачі скарбів повертаються! Тепер герої, котрі одного разу вже розкрили таємницю козацького скарбу, вирушають на мальовниче Поділля. Тут є старовинний княжий замок і похмурі лабіринти підземних печер. Колись у цих краях гуляв народний месник Устим Кармелюк. Вороги називали його розбійником. І десь там сподвижники Кармелюка заховали великий діамант небаченої краси. За скарбом, звісно, полюють лихі люди. Вони хочуть забрати собі не лише діамант, а й увесь замок. Чи вдасться нашим героям — Данилові, Богданові, Льоньці та їхнім новим друзям — випередити злодіїв і врятувати замок? Чи зможуть вони розгадати усі розбійницькі загадки? Що цього разу учворить шалений страус на прізвисько Футбол? Про це все ви дізнаєтесь із нового пригодницького детективу Андрія Кокотюхи. 


Роллінг Дж. Гаррі Поттер і орден Фенікса

Ніхто й не сподівався, що п'ятий рік навчання у Гогвортсі буде для Гаррі та його друзів легкою прогулянкою. Проте запровадження в школі посади Верховного інквізитора ще більше все ускладнило...





Гридін С. Федько у пошуках чупакабри                                                         
Хто в дитинстві не мріяв про скарби? Хто не ховався від жаху під ковдру у темній кімнаті, слухаючи страшні оповідки? У кого не бігали мурашки по шкірі від передчуття зустрічі з невідомим? Це був ти!? Тоді саме для тебе ця книга!
Весела, насичена подіями історія про добре відомого віруса Федька та його друзів. Познайомся з новими героями, поринь у вир пригод РЕАЛЬНОГО світу!


Стронг Дж. Гармидер у школі.                                                         Як?! До Вашої школи ще й досі не завітала міс Гармидер? Спробуйте попросити про це ва­шого директора – адже міс Гармидер зазвичай працює вчителем на підміну. Ніхто зі школярів не відмовився би від такої вчи­тельки! Бо з нею уроки перетворюються на саме задоволення: веселощі, гру, розважан­ня, рейвах, тарарам, одним словом – суцільний гармидер!
Рутківський В. Гості на  мітлі

Стара відьма разом зі своїм слугою, чаклунським котом Аристархом, отримала відрядження з Лисої гори. Вона має прилетіти до рідного села, де ще малою зазнала безліч принижень та образ, і викрасти якусь дівчинку для того, щоб зробити її своєю ученицею. Спочатку страшні посланці навіть перевиконують план...








Мізелінські Олександра та Даніель Карти

Ця книга запрошує у захоплюючу навколосвітню подорож. Ви побачите могутні гейзери Ісландії, довгі каравани в пустелях Єгипту і величні міста майя в Мексиці. В Англії зіграєте в крикет, в Індії займетеся йогою, а в Китаї дізнаєтеся про теракотову армію. Австралія здивує вас качкодзьобом, Фінляндія – полярною ніччю, Мадагаскар – гігантським баобабом. Книга відкриє перед вами найцікавіші місця світу і Батьківщини.


 Вороніна Л. Таємниця пурпурової планети

Відкрий цю книгу і ти  познайомишся зі смарагдовою мавпочкою Дзиґою, може, це буде зустріч із підступним правителем планети Морок — Крашем, а можливо, ти разом з дівчинкою Олею та її приятелем — космічним мандрівником Люмом опинишся на Острові Забудькуватого Дракона.
Роздобудько І. Арсен
13-річний Арсен піклується про маму сам, адже тато їх давно покинув. Однак хлопець вірить, що мама ще знайде надійного й порядного чоловіка. А найбільше він мріє про мандри, пригоди і таємниці, бо сидіти всеньке літо за компом у київській квартирі — це, погодьтеся, важко назвати незабутніми канікулами. Тому Арсен і зважився гайнути в село, до бабці з дідом, яких не бачив після розлучення батьків. І там багато про що Арсенові довелося поміркувати — особливо про те, що він має бути справжнім чоловіком; чимало здолати — образу на тата, відчуття своєї непотрібності в татовій родині та ревнощі до маленької зведеної сестрички, яка «забрала» в нього тата; чимало дізнатись — адже історія його роду стала «візитівкою» цілого села. А головне — Арсен закохався. Вперше і, можливо, назавжди…



Бедрик Ю. Тьотя Бегемотя

«Тьотя Бегемотя» Юрія Бедрика — саме ця: «у блакитнім шарфику, з фініком у роті», — давно стала леґендою сучасної української літератури для дітей.  Це справжня поезія — добра, мислива, цікава, красива й усміхнена!
 Денисенко Л. Ліза та Цюця П. зустрічаються

Справжня пригодницька історія про пошуки вірних друзів: зі шпигунами, таємними агентами-горобентами, Кущовою Тітонькою та ще багатьма героями з чудернацькими прізвиськами.











 Керрол. Л. Алісині пригоди у дивокраї       

 Льюїс Керрол не без усмішки писав, що “Алісині пригоди у Дивокраї”, як, додамо від себе, й “Аліса у Задзеркаллі”, розраховані на дітей віком від п’яти років до п’ятнадцяти, від п’ятнадцяти — до двадцяти п’яти, від двадцяти п’яти — до тридцяти п’яти і т. д. ... А для малят віком від “нуля до п’яти років” він спеціально скомпонував “Алісу для малят”! 
   Отож, перекладачеві Керролового шедевру немає жодної потреби спрощувати його стилістику. Тим часом у нас узвичаїлася саме така практика. Пропонований переклад вирізняється свіжістю “прочитання” першотвору, що дозволяє ознайомити читача з повнокровною, автентичною “Алісою”.
Портер Е. Полліана   
Дивовижна історія дівчинки-сироти Поліанни, яку після смерті батьків прихистила сувора і примхлива тітка. Потрапивши у світ суворих правил і заборон, опинившись одна в чужому місті, серед чужих людей, Поліанна не зневірилася. Їй допомогла "гра в радість", яку колись придумав її батько . Все просто: у будь-якій ситуації, за будь-яких обставин треба знайти щось хороше, те, чому можна порадіти ... і поділитися цією радістю з іншими. Майже детективні повороти сюжету, психологічна точність, з якою автор створює образи, – все це незмінно привертає увагу читачів багатьох поколінь. 



Грем К. Вітер у вербах  

Історія про пригоди Крота і його друзів Ондатра, Видри, Борсука і Жабса написана чудовим шотландським письменником Кеннетом Гремом з надзвичайною теплотою, поетичністю й тонким гумором. 



Сент-Екзюпері А. Маленький принц 


Ця книжка — справжній шедевр видатного французького письменника, поета й мислителя, людини-легенди Антуана де Сент-Екзюпері (1900–1944). Це захоплива лірична казка для дітей і філософська притча для дорослих: «Добре бачить лише серце. Найголовнішого не побачити очима»...


 Чорнакець Єва-Марія.   Зачарована сорока

Продовження казки відомої серболужицької письменниці про пригоди знайомих уже нам героїв — мишки Софії, хом’яка Наполеона, ворона Валентина й сороки Марти. Цього разу Софія, яку колись вірний Наполеон врятував від злого Чорного Мельника, сама мусить рятувати свою подругу Марту, а з нею й усіх своїх друзів.
 Винничук Ю.     Казка про сонце та його сина. 

"Казка про Сонце та його сина" увібрала в себе зразки літературної казки ХІХ сторіччя. Ця книга стала другою у серії "Піраміда Казок", упорядником якої є Юрій Винничук.  «Казка про Сонце та його сина» містить 41 твір 26 авторів. Серед яких Леопольд фон Захер-Мазох, Сидір Воробкевич, Іван Нечуй-Левицький, Корнило Устиянович, Михайло Комарів, Стефан Ковалів, Панас Мирний, Трохим Зіньківський, Дніпрова Чайка, Іван Синюк, Федір Устенко-Гармаш, Федот Кудринський, Володимир Леонтович, Осип Маковей, Василь Корнієнко, Грицько Григоренко, Остап Василенко, Одарка Романова, Микола Чернявський, Григорій Коваленко, Леся Українка, Надія Кибальчич, Василь Пачовський, Іван Дем’янчук, Олелько Островський, Михайло Жук. 
Вайлд О.   Щасливий принц 

Здіймаючись на крилах фантазії, казка навчає, що доброта завжди вимагає любові й жертви. 









М.Носов Велика книга Незнайка

До цієї книги увійшли дві перші частини трилогії, в яких читачі знайомляться з гуртом коротунок і дізнаються про те, як все влаштовано в їх казковій країні.
 Сільвія Дерем: Географічні відкриття

Ця яскраво ілюстрована пізнавальна книжка знайомить з історією морських подорожей, воєнних походів і цікавих та героїчних географічних експедицій. Викладений в енциклопедії матеріал вдало доповнюють біографії знаменитих мандрівників і відкривачів земель від найдавніших часів до сьогодення. 



Жил-был Пёс. Однажды решил Пёс повидать белый свет. Надел фетровую шляпу, обмотал вокруг шеи полосатый шарф, застегнул на животе зелёный рюкзак и отправился в путь. «Я уже столько прожил и так мало видел, — размышлял он. — Может быть, где-то меня ждут, может, я где-нибудь пригожусь?» А ведь Пёс многое умел — выращивать кактусы и розы, прекрасно готовить, вязать, насвистывать песенки, кроме того, он имел дипломы спасателя и пожарного, разбирался в мореплавании и астрономии. В общем, Пёс мог пригодиться где угодно.

Анне-Катріне Вестлі    Маленька подяка від Антона
Пам'ятаєте чудову книжку про "Папу, маму, бабусю, вісім дітей і вантажівку"? Ну так от: тепер у вас в руках нова збірка  повістей про дружне і веселе сімейство, в якому ні хвилини не буває тихо, тому що Марен любить танцювати, Мартін - стрибати, Мадс - стукати, Мона - співати, Міллі - бити в барабан, Міна - волати, а Малятко Мортен - бити чим попало по всьому, до чого лише дотягнеться. Жити такою великою сім'єю, звичайно, не просто, та зате тут ніхто ніколи і не нудьгує.





Філіпп Сімон Таємниці Всесвіту
Чи є життя на Марсі? Як народжуються і вмирають зорі? Хто винайшов телескоп? Чи можна знайти воду в космосі? Де шукати чорні дірки?
Відповіді на ці та багато інших запитань юні читачі знайдуть у цій захопливій, чудово ілюстрованій енциклопедії, в якій ідеться про таємниці зір, планет, галактик і про освоєння космічного простору людиною.



  Вороніна Л. Таємне товариство брехунів   Що б ви зробили, якби довідались, що на Землю має прибути десант космічних піратів-синьомордів? Мабуть, знизали б плечима й вирішили, що це дурний жарт. Та, виявляється, загроза цілком серйозна, адже синьоморди мають на нашій планеті своїх агентів, котрі вже підготували вторгнення космічних завойовників. І лише Клим Джура та його вірні друзі можуть врятувати людство від страшної катастрофи. Але для цього треба проникнути у підземний саркофаг, розгадати таємницю давніх єгипетських богів і оживити Сонячного Сфінкса. Прочитавши фантастичну повість Лесі Ворониної “Таємне Товариство Брехунів”, ви дізнаєтесь, чи пощастить нашим героям знешкодити підступних прибульців, провівши небезпечну операцію "ПАСТКА ДЛЯ СИНЬОМОРДА".


Вороніна Л. Таємне товариство боягузів та брехунів
  Чи доводилось вам потрапляти у дивні й загадкові обставини? Ось ви біжите знайомою вулицею і раптом, провалившись крізь люк, опиняєтесь у секретному штабі Таємного Товариства Боягузів. Ваша рідна бабуся виявляється геніальною винахідницею, що створила часоліт, а Землю от-от мають захопити хижі космічні прибульці-синьоморди, які хочуть заразити людей вірусом страху. І порятунок людства залежить тільки від вас! Головне — зуміти здолати свій страх, і тоді най потужніша зброя перетвориться на порох, а підступні космічні завойовники стануть безпорадними. Адже кінець-кінцем ви здобудете універсальний "ЗАСІБ ВІД ПЕРЕЛЯКУ № 9".



Запрошуємо до захоплюючого читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Бібліотекарі разом з читачами приєдналися до Всеукраїнської тихої акції «Ангели пам’яті».  Традиційно паперовими янголами вшанували героїв Н...