понеділок, 1 лютого 2016 р.

Віртуальна  книжкова виставка
"Від героїв Крут до героїв Небесної сотні"
Історія України мала багато трагічних періодів. Коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників.
На Майдані пліч-о-пліч стали українці і євреї, росіяни та вірмени, грузини і білоруси. Їх об'єднала українська земля та бажання жити у вільній країні.
Героїв Небесної сотні, як і сотні тисяч учасників Майдану об’єднало прагнення правди. Правди – як природного єднання істини та справедливості. Заради майбутнього для оновленої, кращої України вони віддали своє тіло і своє життя.
Виноградов О.  Слово Майдана: [публицист. произведение, полиистическое исслед.]/ Олег Виноградов. — Киев: Корбуш, 2014. — 527 с.: ил.
У книзі зібрано сто оповідань учасників і очевидців подій, що сталися на Майдані Незалежності в Києві з листопада 2013 по лютий 2014 року. Спогади представників майже всіх служб, підрозділів, напрямків і рухів Майдану нададуть можливість дізнатися всю правду про революційний Майдан, а також зрозуміти думки, надії і вчинки тих, хто ціною власного життя відстоював честь України і гідність свого народу. Всі оповідання - цікаві, відверті, емоційні і по-своєму унікальні. Кожен майданівський день, кожну подію, кожен штурм герої книги бачили по-різному.
Залевский  В.  Не умолкай, Майдан, не умолкай!: революція гідності очима херсонця: [поэзия] / Виктор Залевский. — Черновці: Букрек, 2014. — 103 с.: ил.
«Не умолкай, Майдан, не умолкай» - перша поетична збірка українця, херсонця, будівельника за професією та письменника за покликанням Віктора Залевського. У книзі зафіксовано багаторічний творчий доробок автора, а найбільшою літературно-історичною цінністю є цикл віршів, присвячений визвольній боротьбі українського народу протягом листопада 2013 - лютого 2014 років.
 
Фантомная боль #maidan. Публицистика. – К.: Издательство «о4i.today», 2014.–704с.
Fантомная боль #maidan - це книга  про звичайних людей. Про тих людей, що минулої зими, як один, плакали і молилися, говорили і кричали, йшли і бігли, несли і везли, шукали і знаходили, жартували там, де було не до сміху та сміялися попри все, просили про допомогу і допомагали. Про неймовірну єдність і величезну віру. Ця книга про незвичайних людей, які за одну зиму перетворилися в Націю.
  

Небесна сотня / упоряд. К. Богданович, Х. Бондарева, Ю. Бухтоярова та ін.; упоряд.: О. Трибушна, І. Соломко; передмови Патріарха Філарета, о. Г. Коваленка, о. Святослава; худож.-оформлювач Л. П. Вировець.– Харків: Фоліо, 2014. – 206с.                                                                      Це книга-реквієм. Книга-посвята тим учасникам Революції гідності, які віддали найцінніше — своє життя — заради того, аби Україна та всі ми встали з колін. Щоб почали змінювати свою державу, а наші діти та онуки дістали змогу жити в іншій країні. Герої цієї книги — звичайні люди з різних куточків нашої держави. Вони дуже різні — заробітчани, науковці, підприємці, вчителі… Якби не Майдан, вони б ніколи не зустрілися. Це він об’єднав їх, зробив побратимами та «воїнами світла». Ця книга була написана заради того, аби пам’ять про величезну самопожертву героїв Небесної сотні назавжди залишилася в серцях українців.
 
Новий довідник: Історія України. – К.:ТОВ «КАЗКА», 2005. – 736 с.
«Новий довідник: Історія України» подає відомості з історії нашої Вітчизни від найдавніших часів до сьогодення. Завдяки стислому, зро­зумілому текстові та оригінальній структурі користувачі зможуть швидко знайти вичерпну відповідь на багато питань з історичної проблематики. Довідник можна використовувати як для вивчення окремих тем, так і для повторення вже пройденого. Видання розраховане на широке коло користувачів, спосіб викладу та оптимальний обсяг матеріалу вирізняє Довідник серед навчальної літера­тури та робить його універсальним.
Україна: її не можна не любити / Авт.-упоряд. Алла Ковтун. – К. :Успіх і кар'єра, 2007. – 160 с.
Розповідь про унікальну державу, що нині є однією з найбільших в Європі. Древню і юну, славну у віках і сьогоденні. Бог щедро обдарував нашу землю: рівний та лагідний клімат, прекрасна природа. Маємо феноменальні родючі чорноземи, величні ліси і гори, безмежні степові простори, повноводні ріки і моря, цілющі джерела, чисте повітря лісів і гір, багатий рослинний і тваринний світ. А головне: працьовитий, щедрий, талановитий народ.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Бібліотекарі разом з читачами приєдналися до Всеукраїнської тихої акції «Ангели пам’яті».  Традиційно паперовими янголами вшанували героїв Н...