понеділок, 30 квітня 2012 р.


ПДГ (пункт доступу громадян) до офіційної інформації органів влади
У квітні 2012 року Лисичанська бібліотека для дітей №1 приєдналася до Всеукраїнської Мережі пунктів доступу громадян (Мережа ПДГ) до інформації органів державної влади.

Мережа Пунктів доступу громадян (ПДГ) започаткована Українською бібліотечною асоціацією у червні 200 9 року в рамках гранту Програми сприяння Парламенту України ІІ (ПСП ІІ) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID); діяльність Мережі ПДГ координується УБА у партнерстві з ПСП II.

Пункти Доступу Громадян – це інформаційні Центри, відкриті у бібліотеках України, де громадяни мають можливість отримати інформацію органів державної влади та дізнатись, яким чином можна долучитись та впливати на законодавчий процес.

Проект Програми сприяння Парламенту ІІ "Створення Мережі Пунктів Доступу Громадян до офіційної інформації" впроваджується у тісній співпраці з українським партнером – Українською Бібліотечною Асоціацією .

Станом на 26 квітня 2012 року Пункти Доступу Громадян (ПДГ) успішно діють у 580 бібліотеках, створюючи Мережу ПДГ, яка охоплює всі регіони України.







Користувачі ПДГ можуть:

  • Отримати допомогу бібліотекаря-консультанта у пошуку правової інформації;
  • Здійснювати пошук правової інформації в мережі Інтернет самостійно;
  • Здійснювати роботу з довідково-правовими системами на офіційних сайтах;
  • Зберігати інформацію на електронні носії;

Немає коментарів:

Дописати коментар

Бібліотекарі разом з читачами приєдналися до Всеукраїнської тихої акції «Ангели пам’яті».  Традиційно паперовими янголами вшанували героїв Н...